chevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding link_out minusnotification-closeplusquote-left quote-right search-glass third vind-je-vonk #werkenbijtwenterand Ga naar de inhoud

De vonk
van Tijmen

Zakelijke portretfoto van man buiten met Gemeentelijk gebouw van Twenterand op achtergrond

“Twenterand is voor mij de ideale werkgever, omdat ik heel veel ruimte en vrijheid ervaar.”

Tijmen (25) mag dan wel als starter op de arbeidsmarkt zijn begonnen, in zijn functie als beleidsadviseur Economie, Recreatie & Toerisme is hij dat zeker niet. Sinds de winter van 2022 versterkt hij de gemeente Twenterand op deze mooie positie met tal van verantwoordelijkheden. Een unieke situatie en werkplek dat hem bijzonder goed bevalt.

 

“Twenterand is voor mij de ideale werkgever, omdat ik heel veel ruimte en vrijheid ervaar. Zowel binnen mijn functie als daarbuiten. Bij Twenterand kijken ze naar kennis en kunde, in plaats van ervaring. Dit helpt mij om verder te groeien in mijn rol als ambtenaar. Ik ben betrokken bij veel verschillende dingen waardoor ik snel leer over het openbare wezen.” Ondanks zijn geringe ervaring is hij het eerste aanspreekpunt voor ondernemers in de vrijetijdseconomie en behartigt hij de belangen van Twenterand in regionale, provinciale en nationale overleggen.

“Twenterand is voor mij de ideale werkgever, omdat ik heel veel ruimte en vrijheid ervaar. Zowel binnen mijn functie als daarbuiten.”

“Deze kansen krijg je niet overal!”

Door Tijmen aan zich te binden voldoet de gemeente aan haar wens om mensen te vinden die net iets meer willen, iets unieks. “Het maakt me trots dat ik als jonge ambtenaar in een prachtige functie mocht beginnen en directe invloed kan en mag hebben op beleid. Ik krijg alle ruimte om nieuwe input te leveren, soms te vallen en weer op te staan. Deze kansen krijg je niet overal!”

Tijmen voelt zich thuis tussen nieuwe en vaste medewerkers. De korte lijntjes en even bij elkaar binnen lopen kenmerkt de gemeente. “Het creëert een open organisatie en een prettige werksituatie. Dat zegt zoveel over onze onderlinge samenwerking.”

Zakelijke portretfoto van man buiten met gebouw op de achtergrond

“Zoveel prachtigs in Twenterand”

Als Holtenaar is er liefde voor de typisch Nederlandse natuur en verwacht je dat deze het grootst is voor de bosrijke omgeving van het Eerder Achterbroek of het Zandstuvebos. Maar juist de immense Engbertsdijksvenen of de monding van de Linderbeek bij de Beneden Regge zijn favoriet. “Ach.. er is ook zoveel prachtigs in Twenterand!” Met Tijmen is de gemeente Twenterand een echte publiek – en landschapsman rijker.