chevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding link_out minusnotification-closeplusquote-left quote-right search-glass third vind-je-vonk #werkenbijtwenterand Ga naar de inhoud

De vonk
van Niek

Zakelijke portretfoto van man buiten met een woonwijk op de achtergrond

“Ik leer nog steeds elke dag van mijn collega’s”

Toezichthouder Niek Vaarhorst (24 jaar) weet als geen ander wat er speelt bij civieltechnische werken. Door zijn inzet en betrokkenheid bij projecten heeft hij veel contact met de inwoners en aannemers. Een centrale plek voor een jonge aanwinst die zijn verantwoordelijkheid voelt én neemt.

“Ik leer nog steeds elke dag van mijn collega’s”

Grote mate van betrokkenheid

Vorig jaar is Niek gestart bij de gemeente Twenterand en ligt zijn rol bij de uitvoering van werkzaamheden in het openbare gebied. “Wanneer de projectcoördinator het project overdraagt, neem ik het stokje over om samen met de aannemer de opdracht te realiseren. Ik vind het belangrijk  dat er zo min mogelijk hinder is voor de inwoners. Ik merk dat inwoners zich betrokken voelen bij de projecten. Deze betrokkenheid helpt mij bij mijn werk en zorgt ervoor dat ik eventuele problemen voor inwoners kan oplossen”, vertelt Niek.

Portretfoto van man buiten met een veiligheidshemd aan en natuur op de achtergrond

Ontwikkelen

Veranderingen in de openbare ruimte heeft impact op iedereen. Daarom hebben de collega’s binnen de afdeling Realisatie onderling veel contact. “Vanuit het oogpunt van alle disciplines kijken we naar een project om tot het beste eindresultaat te komen. In een jaar tijd heb ik al erg veel geleerd van mijn collega’s. En dat doe ik nog steeds elke dag weer! Binnenkort begin ik ook met een opleiding voor de grond-, weg – en waterbouw. Zo kan ik mij nog verder ontwikkelen. Een unieke kans die ik van de gemeente Twenterand krijg.”

 

En liefde voor het platteland? Die zit diep genoeg bij Niek. Hij groeide op in een omgeving waar weilanden en bosgebied elkaar afwisselen. “Als ik met onze hond ga wandelen, dan loop ik het liefste langs de bosrand. Zo kan ik van beide landschappen genieten”