chevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding link_out minusnotification-closeplusquote-left quote-right search-glass third vind-je-vonk #werkenbijtwenterand Ga naar de inhoud

De vonk
van Jurre

Zakelijke portretfoto van man buiten met gebouw op de achtergrond

“Op welke afdeling ik ook kom, iedereen denkt en helpt mee.”

Eén van de nieuwe aanwinsten voor Twenterand is Jurre Nieuwenstein (32 jaar). Sinds januari verbetert hij de datakwaliteit in de systemen. Moet er een rapportage komen? Jurre draait ze graag  voor iedereen in elkaar. Niet alleen wethouders en management zijn blij met zijn verslagen, ook beleid collega’s of consulenten kloppen graag bij hem op de deur. Al snel werd Jurre opgenomen in de gebroederlijke cultuur en voelt hij zich echt thuis bij Twenterand.

 

Ondanks zijn ervaring bij een adviesbureau (met onderzoek naar gemeentelijke websites/dienstverlening), was Twenterand een onbekende gemeente. De uitdaging om hier aan de slag te gaan zat in de functie. Maar als snel merkte Jurre dat zijn interesse voor het platteland toenam. “Nu ik hier werk en de agrarische bedrijven, kleinschaligere lokale politiek en het uitgestrekte landschap zie, waardeer ik steeds meer deze kant van Nederland naast het stadse leven in Amsterdam, Amersfoort of Enschede.”

“Op welke afdeling ik ook kom, iedereen denkt en helpt mee.”

Samen een nieuw werkveld ontdekken

Op welke afdeling Jurre ook komt, iedereen denkt en helpt mee. “Mijn kennis over het sociale domein was niet groot. Eigenlijk nihil. Welke wetten zijn er en wat zijn beschikkingen en voorzieningen? Een compleet nieuw werkveld dat ik samen met mijn collega’s ging ontdekken. Zij hebben mij hier goed bij geholpen. Ook op datagebied heb ik een technische groeisprong gemaakt. Al na zes maanden kan ik een directe bijdrage leveren aan de samenleving. Ik help de gemeente verder met het verbeteren van hun dienstverlening aan de inwoners, het financiële huis op orde en de professionalisatie van hun data/proces gebied.”

Zakelijke portretfoto van man buiten met een woonwijk op de achtergrond

Overal meekijken en meedenken

“Het gouden randje in mijn werk is dat ik met de hele afdeling en daarmee het hele sociale domein te maken heb. Ik ben niet gebonden aan een bepaald team en mag overal meekijken en meedenken. Of dat nu een programma, beleid, backoffice of management is. Dat maakt mijn werkplek best uniek.”