chevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding link_out minusnotification-closeplusquote-left quote-right search-glass third vind-je-vonk #werkenbijtwenterand Ga naar de inhoud

De vonk
van Jos

Zakelijke portretfoto van man buiten met gebouw op de achtergrond

“Het zijn echte doeners die graag de mouwen opstropen en er voor gaan”

Jos Claessen ging in 2020 aan de slag als teamleider bij de gemeente Twenterand. De ingetogen en trotse leider staat achter zijn team die zich richt op leefomgeving van de inwoners. Volgens Jos is de gemeente loyaal en leveren ze werk waar ze trots op kunnen zijn. “Dat spreken ze niet hardop uit en dat is bijzonder.”

 

Als teamleider geeft Jos leiding aan een groep medewerkers die verantwoordelijk is voor de leefbaarheid, veiligheid van de fysieke leefomgeving. Ze zorgen dat de invulling en het gebruik van de leefomgeving verloopt volgens een aantal (wettelijke) spelregels. Daarnaast neemt hij vanuit zijn rol een aantal managementtaken op zich.

“Het zijn echte doeners die graag de mouwen opstropen en er voor gaan.”

“Eén voor allen, allen voor één!”

De uniekheid van deze werkplek herkent Jos zeker. ”Doordat verantwoordelijkheden laag in de organisatie zijn weggezet en de verbinding tussen bestuur en ambtelijke organisatie kort zijn, heb je vrijheid om invulling en sturing te geven aan je werk. Je komt vaak terecht in situaties en omstandigheden die nieuw zijn, waar geen standaard of blauwdruk voor is. Je krijgt vrijheid om die uitdaging aan te gaan. Ze geloven in een medewerker die past bij de werkwijze en cultuur van de organisatie. Als die match er is, krijg je vertrouwen en ruimte om te groeien, jezelf te ontwikkelen. Eén voor allen, allen voor één! Natuurlijk moet je ook wel iets kunnen, ergens (vak)bekwaam in zijn. Als kleine overheidsorganisatie is het alleen veel belangrijker of jij jezelf kunt zijn in je werk. Misschien is dit volgende wel kenmerkend: een mens of dier kun je wel een kunstje leren, maar daarmee verander je niet zijn karakter.”

Zakelijke portretfoto van man buiten met natuur op de achtergrond

Authentieke omgeving

Twenterand is een werkgever met bevlogen medewerkers. Het zijn echte doeners die graag de mouwen opstropen en er voor gaan. Ze zijn vaak bescheiden terwijl ze wonen en werken in een mooie omgeving. Dat laatste slaat ook zeker op Jos. Hij houdt van de natuur en de stedelijke omgeving. “De omgeving waarin je bent moet karakter hebben en de lokale cultuur ‘ademen’. Belangrijke voorwaarde is dat het authentiek is. Als die omstandigheden aanwezig zijn, heb je het vakantiegevoel mits je daarvoor openstaat.”