chevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding link_out minusnotification-closeplusquote-left quote-right search-glass third vind-je-vonk #werkenbijtwenterand Ga naar de inhoud

De vonk
van Jille

Zakelijke portretfoto van man buiten met gebouw op de achtergrond

“De ruimte die ik krijg om ideeën uit te werken, maakt mijn baan de mooiste die er is.”

Al ruim 4 jaar is Jille Holtmaat (35 jaar) onderdeel van de saamhorige gemeente Twenterand. Als projectleider gebiedsontwikkeling met een voorliefde voor karakteristieke bebouwingen in het landschap heeft Jille een interessante functie met volop verantwoordelijkheid voor ruimtelijke opgave als in- of uitbreidingsplannen. Een heuse droom die voor Jille is uitgekomen.

 

“Als projectleider krijg ik de mogelijkheid om een idee volledig uit te werken en te realiseren. De visie voor Vriezenveen Zuid is ooit begonnen in een gesprek met een collega tijdens een wandeling in de pauze. Een half jaar later is het uitgewerkt tot een door de raad vastgestelde visie. Deze ruimte maakt mijn baan de mooiste die er is. Je krijgt hier echt de kans om creatief te zijn in je werkzaamheden.”

“De ruimte die ik krijg om ideeën uit te werken, maakt mijn baan de mooiste die er is.”

“Mijn werk is zeer divers en leerzaam”

Bij Twenterand luisteren ze naar de mensen die leven, werken, wonen en recreëren in een uniek landschap. Voor Jille is Twenterand interessant door haar omvang en eigenschappen. “Qua grootte interessant omdat de lijntjes op het gemeentehuis kort en persoonlijk zijn. Er is veel contact tussen de ambtenaren, maar ook tussen het bestuur en de ambtenaren. Ik heb regelmatig contact met wethouders en raadsleden.

 

Door mijn expertise in te brengen en vragen te beantwoorden of plannen toe te lichten krijg ik het gevoel ook echt iets toe te voegen aan keuzes. . Qua hoedanigheid is Twenterand interessant omdat er een grote diversiteit aan stedenbouwkundige en landschappelijke eigenschappen aanwezig is. Dit maakt mijn werk zeer divers en leerzaam.” Deze samenstelling verklaart ook zijn fascinatie voor de unieke karakteristieke lintbebouwing. “De wijze waarop de woningen gesitueerd zijn ten opzichte van de dorpsstraat en de karakteristieke eigenschappen van de bouwwerken zijn uniek!”

Zakelijke portretfoto van man buiten met natuur op de achtergrond

Carrièrepad

Het sociale karakter van de gemeente herkent Jille direct. Zijn ervaringen uit een leerzame en geslaagde stageperiode met behulpzame collega’s zorgde ervoor dat hij in 2018 aansloeg op een vacature bij Twenterand. “Na een goede match op de profielschets had ik al snel de keuze gemaakt om te solliciteren.” Inmiddels heeft Jille al een paar interne functies op zijn CV staan, maar bleef zijn droom als projectleider overeind staan. Met de ervaring en kennis uit voorgaande functies werd deze droom in 2022 eindelijk werkelijkheid.