chevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding link_out minusnotification-closeplusquote-left quote-right search-glass third vind-je-vonk #werkenbijtwenterand Ga naar de inhoud

De vonk
van Dianne

Zakelijke portretfoto van vrouw buiten met een heg op de achtergrond

“Werken in een leuk en gezellig team is echt mijn vonk”

Dianne Benus (26) vormt een mooi voorbeeld van samenwerken met andere regionale gemeenten. Vanaf januari versterkt zij als front-office medewerker Burgerzaken de Gemeente Twenterand. Door regionaal samen te werken benut je elkaars kennis en vaardigheden. En daar is Dianne het volledig mee eens.

 

Sinds november 2022 bestaat er een compleet nieuw team van Twenterand-Ommen. De gemeente Twenterand voert werkzaamheden uit in de Gemeente Ommen voor de afdeling Burgerzaken. Dianne helpt bij het aanvragen van reisdocumenten en rijbewijzen, de aangifte van verhuizingen, afgifte van uittreksels, etc. Daarnaast ondersteunt ze de backoffice met adresonderzoeken. Dianne is enorm trots dat ze onderdeel mag zijn van dit leuke, nieuwe en gezellige team. “Werken in een leuk en gezellig team is echt mijn vonk. Zo’n team zorgt dat je het naar je zin hebt en blij bent om naar je werk te gaan. Dan heb ik het over zowel mijn collega’s in Ommen als mijn indirecte collega’s in Twenterand. Daarnaast heb ik ook erg leuke werkzaamheden en is natuurlijk geen dag hetzelfde.”

“Werken in een leuk en gezellig team is echt mijn vonk”

Groei door samenwerken

Doordat Twenterand de samenwerking zoekt met andere gemeenten nemen de mogelijkheden en de ontwikkeling van medewerkers toe. Ze werken op een nieuwe plek, het geeft flexibiliteit en het toont de hulpvaardigheid van de gemeentes. Niet alleen binnen Twenterand heerst er saamhorigheid, ook regionaal groeit de verbondenheid en het gevoel om elkaar verder te helpen. “Twenterand helpt mij echt verder groeien, omdat ik meer kan leren van anderen. Door mijn collega’s en de aangeboden online modules groeit mijn kennis, ik krijg hier alle ruimte voor.”

Zakelijke portretfoto van vrouw buiten met natuur op de achtergrond

Liefde voor kleine gemeentes

Dianne’s hart gaat sneller kloppen voor een plattelandsgemeente zoals de gemeente Ommen. “Niet omdat het klein is, maar het is kleinschaliger en aangenamer. Je weet wat er speelt en dat vind ik erg belangrijk in mijn werk.”